Hronika

OBILNE PADAVINE Poplave u rejonu Orahovca i Đakovice

Obilne padave izazvale su poplave u rejonu Orahovca i Đakovice. Gradonačelnik Orahovca, Smajl Latifi, izrazio je zabrinutost i zatražio pomoć centralnih vlasti. 

“Od ranih jutarnjih sati suočavamo se sa teškom situacijom poslije obilnih padavina, i u tu svrhu formirali smo štab za vanredne situacije opštine Orahovac” – naveo je Latifi. 

Navodi da su poplavljene stambene kuće, domaćinstva, preduzeća, javni prostori i objekti, poljoprivredno zemljište, putna infrastruktura, te da je posebno teška situacija u više sela u opštini Orahovac. 

Građane je pozvao da se u hitnim slučajevima obrate vatrogasnoj jedinici u Orahovcu na broj telefona – 029-277-555. 

“Direkcija javnih službi sa vatrogasnom službom, direkcija za poljoprivredu, policijska stanica Orahovac, kompanije koje je naša opština ugovorila i brojni volonterski timovi rade bez prestanka kako bi zaštitili građane i njihovu imovinu i izbjegli rizik od poplava, kao i otklanjanje posljedica. Ako se nastave obilne kiše, šteta bi mogla biti još veća” – naveo je. 

Građane je takođe pozvao da budu oprezni i da se ne kreću na tačkama gdje i dalje postoji opasnost od poplava. 

“Na terenu smo i djelovat ćemo u okviru svojih mogućnosti” – poručio je, navodeći i da će njegovom odlukom biti formirane posebne komisije za procenu štete.

Mediji su izvjestili da je identična situacija u Đakovici. 

Kancelarija za informisanje Policije u regionu Đakovice potvrdila je za RTK da su obilne kiše izazvale poplave u nekim oblastima regiona Đakovice i Orahovca.

“U opštini Đakovica poplavljeni su putevi, dok su automobili blokirani. Također, poplave koje su nastale uslijed obilne kiše uzrokovale su materijalnu štetu” – prenosi RTK.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Kontakt Plus

Više iz rubrike

Back to top button