Svijet

KANADA Majka zaboravila sina u vrućem automobilu i otišla na posao: Mališan je umro

Paul Jenkins, gradonačelnik Bancrofta, potvrdio je da je 23-mjesečni Everett Smith umro prošlog četvrtka nakon što je ostavljen u autu ispred srednje škole North Hastings u kojoj je njegova majka predavala.

“To je tragična i nedokučiva nesreća”, rekao je Dženkins.

Prema riječima gradonačelnika, majka je namjeravala ostaviti sina u vrtić prije nego što je prošlog četvrtka krenula na posao kao profesor u srednjoj školi.

“To je imalo ogroman uticaj na zajednicu”, rekao je Dženkins koji je dugogodišnji prijatelj porodice te dodao:

“Svako ko je roditelj ili baka i djed ili bilo ko u tom smislu može razumjeti koliko je ovo srceparajuće.”

Jenkins kaže da niko nije primetio da je Everet još uvijek bio u automobilu parkiranom na školskom parkingu na Mok Roudu do kraja školskog dana, oko 15.45 sati. Veći dio južnog Ontarija je tog dana bio pod upozorenjem na vrućinu, s temperaturama do tridesetak stepeni.

OPP je u novom saopćenju prošle sedmice rekao da je dijete prevezeno u bolnicu vozilom hitne pomoći i da je ubrzo nakon toga proglašeno mrtvim.

Istraga je u toku i uključuje OPP Bancroft Criminal Unit i Službe za forenzičku identifikaciju OPP-a, pod rukovodstvom OPP-a za krivične istrage (CIB).

Dženkins kaže da su roditelji djeteta – Dianna i Jason Smith – u partnerstvu sa North Hastings Children’s Services, pokrenuli Everett Smith Memorial Fund.

Poruka roditelja glasi:

“Jedan pogled na njegov zarazni osmijeh i vaše brige bi se istopile. Znali smo da njegov osmijeh treba da promjeni svijet! Nažalost, Everett više nije s nama, ali znamo da bi želio da nastavi činiti najbolje za svoje prijatelje dok pijucka mlijeko i traži još preljeva na tostu.”

Bancroft se nalazi 100 kilometara sjeverno od Peterborougha, piše Global news.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radiosarajevo.ba

Više iz rubrike

Back to top button