Hronika

ŠIROM KOSOVA Policiji prijavljeno 13 slučajeva porodičnog nasilja za samo 24 sata

Protekla 24 časa bila su rekordna kada je u pitanju porodično nasilje. Napadali su muškarci uglavno svoje supruge, partnerke ali i druge članove porodica. Policiji je prijavljeno 13 ovakvih slučajeva za samo 24 sata.

U Prištini je juče uhapšen muškarac osumnjičen da je fizički napao svog oca, koji je nakon zadobijenih povrijeda medicinski zbrinut. Njemu je određen pritvor.

U Kosovu Polju uhapšen je muškarac osumnjičen da je prijetio i fizički nasrnuo na svoju partnerku. Njemu je određen pritvor.

U Lipljanu je uhapšen još jedan muškarac zbog napada na svoju suprugu, ali je on pušten u međuvremenu, da bi se slučaj vodio kroz redovan postupak.

U Gračanici je žena prijavila svog supruga u petak da je dan ranije, pod dejstvom alkohola, rušio kućni namještaj i izazvao nasilje u porodici. On je potom i uhapšen, a određen mu je i pritvor.

I u Obiliću je supruga prijavila svog muža zbog kontinuiranog fizičkog i psihičkog nasilja nad njom i njihovim sinom. Ovaj slučaj je pod istragom.

U Kačaniku je uhapšen muškarac nakon što je fizički napao svoju suprugu koja je ljekarski zbrinuta. I njemu je određen pritvor.

U Dragašu je žena prijavila supruga da ju je on bez verbalnog spora fizički napao i to dva dana ranije. Međutim, suprug je u bjekstvu.

Uhapšen je još jedan muškarac u Dragašu zbog nasilja nad svojim roditeljima. On je nakon svađe nasrnuo na njih. I njemu je određen pritvor.

A u Prizrenu je muškarac uhapšen jer se sumnjiči da je također nakon svađe nasrnuo na svoju majku i dvije maloljetne sestre. Jednoj od žrtava je ponuđena medicinska pomoć, dok je osumnjičenom nasilniku određen pritvor.

Više slučajeva porodičnog nasilja se dogodilo u ovom gradu. Priveden je muškarac koji je svojoj majci prijetio nožem, a kojeg je ona bila primorana da prijavi.

Još jedna žena prijavila je svog muža u istom gradu zbog kontinuiranog psihičkog nasilja nad njom. Nakon razgovora sa oboma, slučaj je prebačen na redovan postupak.

I u Đakovici je suprug koristio psihičko zlostavljanje nad svojom suprugom, kog je ona i prijavila policiji, a i ovaj slučaj je prebačen na redovan postupak.

U Sjevernoj Mitrovici je sinoć nešto prije ponoći žena prijavila da ju je suprug fizički napao nakon svađe. Sa njima je obavljen razgovor i odlukom tužioca predmet se vodi u redovnom postupku.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
kossev

Više iz rubrike

Back to top button