Hronika

KRŠENJE ZAKONA Od početka godine suspendovano 113 policijskih službenika

Od početka godine suspendovano je 113 zaposlenih u Policiji Kosova zbog kršenja zakona. Samo tokom dvije akcije kodnog naziva “Tačka”, početkom 2022. godine, uhapšena su 74 policajca i dva carinika, piše Gazeta Express.

“Obavještavamo vas da je za period januar – maj 2022. godine Policijski inspektorat Kosova dao preporuku za suspenziju 113 radnika Policije i na osnovu zakonskih ovlašćenja uhapsio 90 osumnjičenih”, navodi se u saopštenju Inspektorata.

Tokom 2021. godine, registrovano je 33 slučaja “zloupotrebe u vršenju službene dužnosti ili javnih ovlašćenja”, dok je 27 slučajeva “zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja”.

Takođe, tokom prošle godine, PIK je istražio 23 slučaja “Lake tjelesne povrijede”, 13 slučajeva “Prijetnje” i 12 slučajeva “Nasilja u porodici”.

“U 2021. godini najčešća krivična djela koja je istraživao PIK su, zloupotreba u vršenju službene dužnosti ili javnih ovlašćenja, ukupno 33 slučaja, zloupotreba položaja ili ovlašćenja, 27 slučajeva, laka tjelesna povrijeda, 23 slučaja, prijetnja, 13 slučajeva, i nasilje u porodici, 12 slučajeva”, navodi se u pisanom odgovoru PIK-a.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Gazeta Express

Više iz rubrike

Back to top button