Ekonomija

EKONOMISTA Kadrijaj: Osim buke, Vlada nije preduzela nikakve korake za povećanje standarda građana

Ekonomista Mustafa Kadrijaj smatra da bi Vlada Kosova trebala da smanji akcizu na naftu za najmanje 50 odsto na period od nekoliko mjeseci, prenosi Koha.

Kadrijaj ističe da Vlada treba što prije da reaguje na konstantno poskupljenje nafte, uslijed kojeg ispaštaju građani.

“Vlada mora da preduzme mjere za smanjenje akciza. U ovom trenutku procjenjujem da je smanjenje akcize na određeno vrijeme najbolji podsticaj. Čak i ako se smanji za 50 odsto, Vlada i dalje izvlači one prihode koje je imala i prije godinu dana. Ako vlada ne preduzme mjere za smanjenje akcize, teret ide na građane“, rekao je Kadrijaj.

Povodom izjave ministra finansija i transfera Hekurana Muratija, koji je rekao da je poziv na smanjenje akcize na naftu poziv na povećanje profita trgovaca, Kadrijaj je rekao da to nije tačno, dodajući da Vlada ima mehanizme za kontrolu toga.

“Čak i kada smanji akcizu za 50 odsto, država i dalje ima mehanizam kontrole, ima inspektorat koji kontroliše. Onog trenutka kada se na terenu nađe onaj koji nije smanjio cijenu. Osim buke, ova vlada nije preduzela nikakve korake za povećanje standarda građana”, rekao je Kadrijaj.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button