Region

SRBIJA Uhapšena osoba koja je slala prijeteće poruke o bombama

Srbijanski MUP je objavio nove informacije vezane za nedavne dojave o postavljenim bombama.

Danas je od strane Interpola Gambije stiglo obavještenje da su izvršene provjere u vezi broja telefona i IP adrese povezanih sa mail adresama sa kojih su upućene prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije i da je tom prilikom u Gambiji uhapšen K.B. iz Gambije koji je priznao da je slao prijeteće poruke Republici Srbiji sa svoje mail adrese.

Kako se osnovano sumnja u tome je imao pomoć jednog studenta iz Poljske, a u narednom periodu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo za organizovani kriminal iniciraće međunarodnu pravnu pomoć u cilju identifikacije i procesuiranja osumnjičenog iz Poljske.

“Ističemo da su identifikovane lokacije više mail adresa sa kojih su stizale prijeteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex i da su o svemu obavješteni naši inostrani partneri od kojih očekujemo i adekvatnu reakciju”, navodi se u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Hayat.ba

Više iz rubrike

Back to top button