Nogomet

BROJNI INCIDENTI Navijači Grčke priredili torturu Kosovarima, izvrijeđali ih pa napali bakljama i kamenjem

Utakmica četvrtog kola Lige nacija između Grčke i Kosova protekla je uz brojne nerede, a na meti su bili gostujući navijači koji su stigli na stadion u Volos.

Grci su rezultatom 2:0 savladali Kosovo i tako osvojili grupu 2 trećeg ranga takmičenja u Ligi nacija. Međutim, utakmica je ostala u sceni nemilih događaja.

Tokom cijele utakmice Grci su uzvikivali “Kosovo je Srbija”, a nogometaše Kosova vrijeđali su kad god bi imali loptu. Posebno se to odnosi na trenutke kada su Kosovari izvodili prekide poput kornera.

No, da stvari budu još gore pobrinuli su se domaći navijači koji su bakljama gađali gostujuće pristalice kojih je stigli nekoliko stotina u Volos.

Grci su zapaljenim bakljama gađali goste, a da ne bi bilo većeg obračuna, pobrinula se domaća policija. Ipak, sa strane grčkih navijača letjelo je i kamenje prema gostima tako da je sve na kraju dobro prošlo bez većeg broja povrijeđenih.

Također, na stadionu je bilo nekoliko provokativnih zastava među kojima je i ona mape Srbije u kojoj je uključeno i Kosovo. Himna gostujuće selekcije je žestoko izviždana.

Kako UEFA ne dozvoljava političke provokacije, a posebno napade i izazvane nerede na tribinama, očekuje se da Grci budu žestoko kažnjeni.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button