Hronika

SAOPŠTENJE POLICIJE Policija uhapsila 9 osoba zbog nelegalne sječe šume kod Prevalca

Regionalna policijska uprava u Uroševcu saopštila je da je danas uhapsila devet osoba u selu Berevce u Štrpcu zbog nelegalne sječe u Nacionalnom parku „Šar“ i zaplijenila pet traktora i nekoliko motornih testera kao i neke količine drveta.

Policijska akcija izvedena je u ranim jutarnjim časovima oko 07:30 časova u dijelu Nacionalnog parka u selu Berevce u Štrpcu.

Dalje u saopštenju Policija navodi da su uhapšene osobe starosti 20, 33 i 35 godina.

Policijski timovi stanice u Štrpcu, uz podršku Jedinice za brzo reagovanje (RUU) Regionalne policijske uprave u Uroševcu, prema pojedinim informacijama, danas su u 07:30 časova izveli akciju po operativnom planu „Zaštita šuma 2022″ u dijelu Nacionalnog parka „Šar“, u selu Berevce u Štrpcu. U ovoj akciji učestvovali su i službenici Nacionalnog parka “Šar”, navodi se u saopštenju policije.

“U okviru ove akcije uhapšeno je 9 osoba, koje su sprovedene u policijsku stanicu u Štrpcu i nakon saslušanja od strane policije, odlukom tužioca Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, 3 osobe inicijala L.N (M/ K) star 20 godina, A.A (M/K) star 33 godine i S.A (M/K) star 35 godina, zadržani su 48 sati, dok je 6 lica pušteno u redovnu proceduru. U međuvremenu je kao materijalni dokaz oduzeto 5 traktora, malo motornih testera i neka količina drveta. Slučaj se smatra šumskom krađom”, dodaje se u saopštenju policije.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
TV Prizreni

Više iz rubrike

Back to top button