Svijet

IZGUBLJEN KONTAKT U Nepalu nestao putnički avion sa 22 putnika i člana posade

Mali putnički avion kojim upravlja privatna firma u Nepalu nestao je danas s 22 osobe u njemu, objavili su mediji pozivajući se na dužnosnike.

Prema prvim izvještajima, dvomotorni avion Tara Air 9 NAET letio je iz turističkog grada Pokhare, nekih 200 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Katmandua, do Jomsoma, oko 80 km sjeverozapadno. Izgubio je kontakt u 9:55 po lokalnom vremenu.

“Avion je viđen iznad neba Jomsoma u okrugu Mustang, a zatim se preusmjerio na planinu Dhaulagiri nakon čega se izgubio kontakt”, rekao je glavni okružni službenik Netra Prasad Sharma, a prenosi novinska agencija ANI.

U letjelici su bila četiri indijska i tri japanska državljana. Preostali su bili državljani Nepala, navodi državna televizija.

Prema policijskim dužnosnicima, sumnja se da se avion srušio u području Titi u Leteu u planinskom okrugu Mustang.

“Mještani iz Titija su nas nazvali i obavijestili nas da su čuli neobičan zvuk kao da se čuo prasak”, rekao je za ANI Ram Kumar Dani iz ureda policije.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Povezani Članci

Back to top button