Vijesti

GRADONAČELNIK KIJEVA Kličko: Kao što su se Albanci izborili protiv srpskog okupatora, tako ćemo i mi protiv ruskog

Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko koji je boravio u Davosu, u razgovoru za švicarski list “Le Canton 27” zahvalio je Albancima i Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da “se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora”.

“Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije…”, kaže Kličko za švicarski list.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svjetski šampion u boksu zahvalio je Kosovu i Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu tako i na humanitarnoj pomoći.

“Vjerujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bit ćemo oslobođeni i mi od Rusije“, rekao je Kličko.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button