Magazin

POROTA BRZO ODLUČILA Autorica popularnog romana “Kako ubiti muža” osuđena za ubistvo svog supruga

Autoricu romana pod naslovom “Kako ubiti svog muža” porota je u Portlandu u Oregonu osudila za ubistvo njenog supruga.

Poroti je trebalo samo osam sati da donese osuđujuću presudu za ubojstvo drugog stupnja protiv Nancy Crampton Brophy jer je ubila 63-godišnjeg Daniela Brophyja u Oregon Culinary Instituteu u junu 2018. godine.

Tužitelji su rekli da je spisateljica ljubavnih romana ubila svog supruga u namjeri da naslijedi njegovu policu životnog osiguranja od 1,4 miliona dolara.

Vlasti su priopćile da je njezin suprug dvaput upucan, a da su ga njegovi učenici pronašli mrtvog.

71-godišnjakinja je odbacila optužbe i inzistirala da se na snimci s mjesta događaja našla dok je bila u potrazi za inspiracijom za svoj nadolazeći roman, ali je priznala da se “ne sjeća” da je bila tamo.

Spisateljica je također tvrdila da je nestali pištolj, za koji policija vjeruje da je oružje ubojstva, a koji je kupljen mjesecima prije smrti njezina supruga, bio namijenjen samo za istraživanje za roman.

Također je zanijekala da je životno osiguranje njezinog supruga bilo motiv za ubojstvo.

12 porotnika donijelo je osuđujuću presudu nakon otprilike osam sati vijećanja.

Lisa Maxfield, jedna od odvjetnica, rekla je da obrana sada planira uložiti žalbu na presudu.

Nancy je uhićena u septembru 2018. i od tada je u pritvoru, a suđenje za ubojstvo počelo je u aprilu. Književnici prijeti doživotni zatvor, a kazna će biti određena kasnije.

Njezin post na blogu pod naslovom “Kako ubiti svog muža” govori o metodama i motivacijama za ubojstvo neželjenog supružnika.

Motivacije uključuju financijsku dobit i korištenje vatrenog oružja, no napominje da je oružje “glasno, neuredno i zahtijeva određenu vještinu”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button