Region

NOVI PAZAR Čekaju se nalazi obdukcije muftije Zukorlića

Ni dvije nedjelje od obdukcije tijela muftije Muamera Zukorlića toksikološki i drugi nalazi koji bi mogli ukazati na uzrok smrti nisu poznati.

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, koje rukovodi istragom od 11. aprila, su nam kratko rekli da im rezultati obdukcije nisu dostavljeni i da ne raspolažu informacijama da li su oni urađeni.

Obdukcija tijela muftije Zukorlića, uz prisustvo domaćih i stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i Njemačke, obavljena je 6. maja na Odjeljenju patologije i sudske medicine novopazarske Opšte bolnice nakon što je ranije tog dana eskhumirano iz groblja u njegovom rodnom selu Orlje kod Tutina.

Ekshumaciju i obdukciju tijela naredio je Viši sud u Novom Pazaru, na prijedlog Višeg tužilaštva koje postupa po krivičnoj prijavi koju je Zukorlićev sin Usame predao Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću.

Nakon ekshumacije i obdukcije, njegovo tijelo ukopano je u haremu Altun-Alem džamije.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Danas

Povezani Članci

Back to top button