Region

ZNAČAJNO ZA OBE ZEMLJE Abazović će razgovarati sa Kurtijem o izgradnju tunela Rožaje-Peć

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je za Crnu Goru od velike važnosti nastavak izgradnje puta Plav – Dečani ali da je još značajnije otvaranje tunela Rožaje – Peć, na čijoj relaciji se trenutno nalazi jedina veza regionalnim putem između Crne Gore i Kosova. On je rekao da Crna Gora još nije odradila svoj dio posla po pitanju povezivanja Plava i Dečana dok će o dugo najavljivanoj izgradnji tunela između Rožaja i Peći razgovarati sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

“Mislim da je važno izgraditi tunel između Rožaja i Peći. To je veoma važan ali i stari projekat. Ja ću razgovarati sa premijerom Kurtijem i siguran sam da bi evropske institucije doprinijele ovom projektu, ako ne sve, onda dijelimično. Ljudi ne bi morali da idu na teškim putem između Rožaja i Peću, već bi brzo i jednostavno mogli da pređu tunel”, izjavio je Abazović.

Trenutno, vožnja između Rožaja i Peći traje sat i deset minuta i potrebno je preći 46 kilometara. Izgradnjom ovog puta, vrijeme vožnje bi se smanjilo dva do tri puta. Vazdušnom linijom, Rožaje i Peć su udaljeni svega 22 kilometra.

Dodao je i da je izgradnja puta između Plava i Dečana od strateškoj značaja za obije države i da će umnogome doprinijeti razvoju turizma.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Rožaje Free Press

Više iz rubrike

Back to top button