Region

NOVI PAZAR Danas ekshumacija tijela muftije Zukorlića, četiri prstena osiguranja oko groblja

Po nalogu Višeg suda u Novom Pazaru, na groblju u selu Orlje kod Novog Pazara, u 12 sati počet će ekshumacija tijela bivšeg muftije, narodnog poslanika i predsjednika Stranke Pravde i Pomirenja, Muamera ef. Zukorlića.

Viši sud u Novom Pazaru naložio je ekshumaciju tijela bivšeg muftije Muamer Zukorlića nakon što je porodica tužilaštvu u ovom gradu dostavila nalaze inostranih laboratorija koje su izrazile sumnju da je bivši muftija otrovan teškim metalima.

Nakon zahtjeva porodice Viši sud u ovom gradu odobrio je i međunarodnu ekspertizu koja je sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Medijima i građanima nije dozvoljen pristup u selu Orlje, a ekshumaciji tijela, prema nezvaničnim informacijama, prisustvovat će samo nekoliko članova porodice Zukorlić, piše Nova.rs.

Do samog groblja u selu Orlje nemoguće je prići, napravljena su četiri prstena koje osiguravaju pripadnici PU Novi Pazar, a medijima je također zabranjeno snimanje i fotografisanje.

Nakon ekshumacije tijela tijelo preminulog muftije bit će prebačeno u Opštu Bolnicu Novi Pazar gde će se vršiti neophodne analize a nakon toga tijelo će biti prebačeno u harem najstarije džamije u Novom Pazaru, Altun Alem džamije.

Ukop u dvorištu ove džamije u centru Novog Pazara bi prema riječima ljudi iz Stranke pravde i pomirenja trebao da se desi danas u popodnevnim satima.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button