Region

PREDSJEDNIK STRANKE PRAVDE I POMIRENJA Sin muftije Zukorlića ima 30 godina, ženu i 4 djece

Sin muftije Zukorlića u međuvremenu je stupio na dužnost prvog čovjeka Stranke pravde i pomirenja, koju je osnovao njegov pokojni otac.

Usame je muško, rijetko kad žensko ime arapskog porijekla. Izvedeno je od imena Osama. Značenje imena je lav, lavica a drugi oblik ovog imena je Usama.

Usame je rođen 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca Bošnjaka Muftije Muamera Zukorlića i majke Palestinke Umeje Abu Taha Zukorlić. U Novom Pazaru je završio osnovnu školu, zatim srednju školu medresu Gazi Isa-beg. Obrazovanje nastavlja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru gdje diplomira na pravu, zatim na Fakultetu za islamske studije gdje diplomira pedagogiju i komunikologiju.

Zvanje mastera je stekao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u oblasti ekonomije. Predavao je kao nastavnik u Medresi Gazi Isa-beg i radio kao asistent na pravu na Intenacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Trenutno je projekt menadžer na Fakultetu za islamske studije i zamjenik predsjednika Republičke izborne komisije. Govori engleski i arapski. Oženjen je i otac četvoro djece.

Nije poznato ko mu je supruga, a Usame rijetko objavljuje porodične fotografije


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Novi.ba

Više iz rubrike

Back to top button