RegionVijesti

PRIDRUŽILI SE STAVU EU Komisija Vlade Crne Gore usvojila paket sankcija Rusiji, na spisku i Putin

Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore kojom predsjedava portpredsjednik Vlade Dritan Abazović usvojila je jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je predhodno uvojilo Vijeće Evropske unije.

Između ostalog sankcije se odnose na 696 ruskih državljana kao i na finansijske institucije, imovinu, promet i distribuciju dobara. Da bi odluka stupila na snagu Vlada mora da je potvrdi.

Na spisku su između ostalih predsjednik Rusije Vladimir Putin, premijer Mihail Mišustin, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokoljcev, Ramzan Kadirov, predsjednik ruske Republike Čečenije, bivši predsjednik Rusije i aktuelni potpredsjednik Ruskog vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.

Na spisku su i Igor Sečin, glavni izvršni direktor ruske državne naftne kompanije Rosnjeft, Nikolaj Tokarev, glavni izvršni direktor ruskog naftnog i plinskog preduzeža Transnjeft, javile su podgoričke Vijesti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button