RegionVijesti

Plenković ponosan što je Hrvatska na Putinovoj „crnoj listi“

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio od svoje administracije popis zemalja koje poduzimaju „neprijateljske akcije“ protiv Rusije, odnosno koje su uvele sankcije toj zemlji, ruska je vlada to i učinila, a na tom popisu se među ostalima nalazi i Hrvatska.

Tu su još i sve članice Europske unije, Ujedinjeno Kraljevstvo, Albanija, Andora, Island, Lihtenštajn, Monako, Norveška, San Marino, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Švicarska, zatim SAD, Kanada, Japan, Republika Koreja, Tajvan, Singapur, Savezne Države Mikronezije te Australija i Novi Zeland.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad ujedinio u „ekonomskom razbojništvu“ protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti u skladu sa svojim interesima.

Na ovu vijest reagirao je hrvatski premijer Andrej Plenković, kazavši da možemo biti ponosni što smo na Putinovom popisu, te da to znači da je hrvatska vlast vodila dobru politiku.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Autor
Ivica Mandekić
Izvor
Tribun.hr

Više iz rubrike

Back to top button