SvijetVijesti

Primjena novih sankcija: Francuska mornarica presrela ruski brod

Francuska mornarica presrela je teretni brod u Engleskom kanalu koji je krenuo za ruski grad Sankt Peterburg, saznaje BBC.

Francuski dužnosnici rekli su BBC-ju da je brod presretnut u skladu s novim sankcijama Evropske unije i kažu da je preusmjeren u sjevernu luku Boulogne-Sur-Mer.

“Ruski teretni brod dug 127 metara pod nazivom ‘Baltički vođa’ koji je prevozio automobile presrela je francuska mornarica preko noći i otpratila ga u luku Boulogne-Sur-Mer u sjevernoj Francuskoj”, rekao je dužnosnik.

Brod je odvezene u francusku luku nakon zahtjeva francuske vlade jer se sumnja da pripada firmi koja je na meti sankcija EU-a protiv Moskve. Francuske pogranične snage trenutno istražuju teretni brod. Posada na brodu sarađuje s francuskim vlastima, rečeno je.

Ruska ambasada u Francuskoj traži objašnjenja od francuskih vlasti zbog zapljene, objavila je ruska novinska agencija RIA.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button