SvijetVijesti

Uhapšeno 30 članova albanske kriminalne grupe u Belgiji

Policija u Belgiji uhapsila je tokom međunarodne policijske akcije 30 članova albanske kriminalne grupe zbog trgovine kokainom, prenosi Telegrafi.

Prema izvještaju Brisel Times-a, policija je u jutros izvršila racije na desetine mjesta u Belgiji u okviru međunarodne policijske istrage o trgovini kokainom kroz luke Antverpen i Roterdam.

Policija je izvršila raciju na 49 lokacija u Belgiji, uključujući 30 pretresa kuća u Briselu i 17 u Antverpenu, saopštilo je Federalno javno tužilaštvo u Briselu.

Operaciju je podržao Europol, a obavljeno je i oko 60 pretresa kuća u Španiji, Italiji, Njemačkoj, Hrvatskoj i Holandiji.

Riječ je o belgijsko-španskoj istrazi, fokusiranoj na mafiju iz istočne Evrope, uglavnom Albanije.

Prema riječima saveznog tužioca, istragom je otkrivena kriminalna organizacija čiji su članovi uglavnom dolazili iz istočne Evrope i živeli u Briselu, ali su svoje baze imali i u regionu Antverpena, uglavnom u blizini luke. Kriminalna organizacija je transportovala kokain koji u kontejnerima stiže u luke Antverpen i Roterdam u druge evropske zemlje, uključujući Italiju i Španiju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Telegrafi

Više iz rubrike

Back to top button