PolitikaVijesti

Komšić čestitao Vjosi Osmani godišnjicu nezavisnosti Kosova

Presjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je povodom Dana nezavisnosti Kosova čestitku predsjednici Vjosi Osmani u kojoj je istakao povezanost dveju država na putu ka uspjehu i postizanju ciljeva, prenosi portal Oslobođenje.

Bosna i Hercegovina i Kosovo dijele zajedničko strateške spoljnopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji, kazao je Komšić.

“Ohrabreni i obradovani unapređenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Kosova u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država. Bosna i Hercegovina i Kosovo dijele zajedničko strateške spoljnopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja”, rekao je Komšić.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Oslobođenje

Više iz rubrike

Back to top button