DijasporaVijesti

Građani Kosova sa vozačkim dozvolama novijeg datuma automatski dobijaju njemačku dozvolu

Ambasador Kosova u Njemačkoj Faruk Ajeti nagovjestio je da će građani koji posjeduju kosovske vozačke dozvole koji su izdate poslije 1. marta 2018. godine, automatski dobiti njemačku vozačku dozvolu, prenosi Reporteri.

Oni koji su dozvolu dobili prije tog datuma moraće da dostave svoja dokumenta nadležnim organima u Njemačkoj, koji će nakon toga vršiti provjeru u saradnji sa kolegama na Kosovu.

Sporazum o priznavanju kosovskih vozačkih dozvola stupiće na snagu dvije nedelje nakon što bude objavljen u njemačkom službenom listu.

“Nakon toga, građani Kosova koji godinama žive u Njemačkoj imaju pravo da se prijave nadležnim organima i njemačkim institucijama za konverziju kosovskih vozačkih dozvola”, rekao je Ajeti.

Prema njegovim riječima, ova uredba će se primjenjivati na državljane Kosova koji imaju prebivalište u Njemačkoj i koji su dobili kosovsku vozačku dozvolu prije dolaska u tu zemlju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button