KosovoVijesti

Protest u Prištini zbog poskupljenja struje

U Prištini su organizovani protesti građana zbog poskupljenja struje, koje je predložila Regulatorna kancelarija za energiju (RUE).

Okupljeni traže i da se poništi privatizacija Kompanije za distribuciju električne energije (KEDS) i da se nacionalizuje.

Nekoliko stotina okupljenih nosi transparente “Ni cent više”, “Albin prevarant”, “Ne plaćamo sjever”, “Grejanje nije komoditet”, “Rešite se KEDS-a” i druge.

Učesnici protesta okupili su se na trgu “Zahir Pajaziti”, odakle su krenuli ka trgu “Skenderbeg” koji se nalazi nedaleko od vlade.

Po dolasku pred vladu demonstranti su poručili da neće više da plaćaju struju ukoliko usvoji prijedlog o poskupljenju, a jedan od organizatora protesta je rekao da se radi o “uceni vlade Kosova”.

“U ovim uslovima, prema prijedlogu RUE, građani Kosova sa minimalnom zaradom od 180 eura i velikim brojem nezaposlenih plaćat će račun za privredu plus za sjever”, rekao je jedan od organizatora i nazvao predlog RUE besmislenim.

Na kraju protesta, učesnici su poručili “ili mi ili KEDS”, kao i da neće stati.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button