KosovoVijesti

Fejzullahu: KFOR 2009. godine zabranio da isključimo struju sjeveru Kosova

Predsjednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku Imer Fejzullahu izjavio je danas, na sastanku Odbora za privredu, industriju, preduzetništvo i trgovinu, da je 2009. godine KFOR zabranio da Srbi sa sjevera Kosova budu isključeni sa električne mreže, prenosi Reporteri.

Upitan zašto sjeverni deo Kosova nije uključen u izvještaj Kancelarije za energetiku u kojem je predloženo uvećanje cijena struje, Fejzullahu je rekao da je to politički problem. Naveo je da je komandant KFOR-a 2009. godine u pisanoj formi zatražio da se sjeverne opštine ne isključuju sa električne mreže.

“Zarad informisanja javnosti moram da kažem da smo 2009. godine zvanično dobili pismo komandanta KFOR-a, koji je tražio da se ove četiri opštine ne isključuju sa električne mreže, o čemu su obavješteni svi, pa i tadašnji premijer, predsjednik, načelnik policije i sve institucije. Navedeno je da je to prostor na kome žive različite zajednice i da bi se tako nesigurnost povećala”,izjavio je Fejzullahu.

On nije naveo ime komandanta KFOR-a koji je izneo ovaj zahtjev, ali u septembru 2009. godine njemački general Markus Bentler preuzeo je dužnost komandanta KFOR-a od Italijana Đuzepea Emilija Gaja.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button