KosovoVijesti

Kurti: Rugova ujedinio Albance protiv srpskog okupatora

Premijer Kosova Albin Kurti položio je danas venac na grob bivšeg predsjednika Kosova Ibrahima Rugove i tom prilikom rekao da je Rugova ujedinio Albance u borbi protiv srpskih okupatora, prenosi Reporteri.

“Predsjednik Rugova je prvi predsjednik Kosova, izabran narodnim glasanjem i prvi predsjednik oslobođenog Kosova. I prije nego što je bio predsjednik, dr Rugova je bio posvećeni intelektualac, miran i smiren čovek, racionalan i humanista. Dao je neprocenjiv doprinos ujedinjenju Albanaca protiv srpskog okupatora i internacionalizaciji kosovskog pitanja”, rekao je Kurti koji je venac položio zajedno sa predsjednicom Vjosom Osmani.

Prije toga Osmani je rekla da je Rugova arhitekta i kreator nezavisnosti koju danas uživamo.

“Danas se navršava 16 godina od smrti arhitekte i kreatora nezavisnosti Kosova, koji je toliko učinio za našu državu da je postao lice ove države. Djelovao je i radio u veoma teškom vremenu za narod Kosova, ali je u isto vrijeme uspeo da ujedini narod Kosova. Danas uživamo u našoj državi, ali i prijateljstvima koja je predsjednik Rugova izgradio sa puno truda i posvećenosti”, rekla je Osmani.

Rugova je preminuo na današnji dan prije 16 godina u 61. godini.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button