KosovoVijesti

Kurti: Budžet za 2022. godinu razvojni i investicioni

Premijer Kosova Albin Kurti zahvalio je svim poslanicima koji su u skupštini glasali za usvajanje bužeta za 2022. godinu i poručio da je budžet razvojni i investicioni, kao i da otvaranje novih radnih mjesta ostaje prioritet. 

On je na Facebook-u napisao da će to biti razvojni budžet, jer će biti izdvojeno 40 miliona eura kao podrška domaćim proizvođačima, a da će ista suma biti predviđena za podršku ponovnom osnivanju javnih preduzeća kao što su Trepča i Telekom. 

Kurti je naveo da je 70 miliona eura izdvojeno za poljoprivredu, a za garantovano zapošljavanje mladih još 20 miliona eura. 

“Ovo će biti budžet blagostanja i solidarnosti, jer smo izdvojili 45 miliona eura za naknade za majke i djecu, jer smo izdvojili još 35 miliona eura da penzija ne ostane ispod 100 eura, a svakoj porodici dodatak za socijalnu pomoć od 30 odsto postaje trajan. Ovo je investicioni budžet, jer ćemo više od 700 miliona eura uložiti u obrazovanje i zdravstvo, kulturu i sport, infrastrukturu i bezbjednost. Neka nam je sa srećom”, naveo je Kurti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button