KosovoVijesti

Potvrđena optužnica za korupciju protiv bivšeg ministra Hasanija

Osnovni sud u Prištini potvrdio je optužnicu za korupciju protiv bivšeg ministra trgovine i industrije Bajrama Hasanija i nekoliko funkcionera opštine Mališevo, prenosi Reporteri.

Oni se terete da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja stvorili privrednu zonu u Mališevu, u katastarskim zonama Banja, Belanica i Senik, kako bi izvršili eksproprijaciju zemljišta koje su kupili po niskoj cijeni, po mnogo većoj cijeni.

To je potvrdio advokat Emrush Kastrati.

Sve to, navodi se u optužnici, uradili su svjesni da će te nekretnine eksproprisati Vlada Kosova, po mnogo većoj cijeni.

Na prvom ročištu održanom 23. septembra 2021. godine, optuženi su se izjasnili da nisu krivi za krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Inače, Specijalno tužilaštvo Kosova je 1. jula ove godine podiglo optužnicu protiv optuženih Ragipa Begaja, Hajdina Berishe, Bashkima Krasniqija, Malle Кrasniqija, Bajrama Hasanija, Fatona Taçija, Nazmija Kafexhollija i Ahmeta Rahmanija.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button