RegionVijesti

Tužilaštvo Bugarske: Ljudska greška uzrok tragedije, ne zna se gdje je jedan putnik

Ljudska greška je glavni uzrok tragedije na auto-putu Struma, izjavio je danas zamjenik bugarskog generalnog tužioca i direktor Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov, navodeći da su rezultati obdukcije pokazali da su stradali u autobuskoj nesreći umrli od posljedica gušenja, a ne od udarca, prenosi Tanjug.

“To znači da su bili živi u vrijeme požara. Procjenu uzroka nesreće moraće da da konačna analiza, ali glavna verzija u ovom trenutku je ljudska greška kao uzrok nesreće” , izjavio je Sarafov na konferenciji za novinare, a prenosi sjevernomakedonski portal “Libertas” .

Naveo je da je mogućnost terorističkog akta dobro istražena i da Bugarska to kategorički odbacuje.

“Verzije o terorističkom aktu i naftnim cijevima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorično odbačene” , rekao je Sarafov.

Tim iz tužilaštva sutra kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio DNK profile, koji će biti korišćeni za identifikaciju preminulih.

Prema riječima Sarafova, na licu mjesta su pronađena 44 tijela, što je potvrdila i portparolka Generalnog tužilaštva Sijka Mileva na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Navela je da je upoznala čovjeka koji je preživeo tragediju, a koji joj je, kako dodaje, ispričao kako je razbio staklo u autobusu i da je spasao osam ljudi, a ne sedam.

“Tokom uviđaja pronađena su 44 tijela. Prema podacima kojima raspolažemo, putovale su 52 osobe, 44 tijela su pronađena, a hospitalizovano je sedam osoba – četiri muškarca i tri žene. Ostaje velika zagonetka, gdje je osma osoba”, izjavila je Mileva.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
RTS 1 / Tanjug

Više iz rubrike

Back to top button