RegionVijestiVjera

Svečano otvorena džamija u Pančevu (FOTO)

Danas je svečano otvorena džamija u Pančevu, objavio je GMS radio (Glas Muslimana Srbije) na svojoj Fejsbuk stranici. 

Svečanom otvaranju džamije prisustvovala je najviša delegacija Islamske zajednice Srbije.

Kako navode, prisutnima se, povodom svečanog otvaranja, obratio reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije, Sead ef. Nasufović.

Hutbu je održao predsednik Vrhovnog Sabora Islamske zajednice Srbije, Muhamed ef. Jusufspahić.

Džumu namaz je predvodio zamenik muftije srbijanskog, muftija beogradski Mustafa ef. Jusufspahić, koji je proučio i dovu.

Svečanom otvaranju su prisustvovali i muftija vojvođanski, Muhamed ef. Ziljkić, kao i savetnik za socijalna i verska pitanja Diyaneta Republike Turske pri ambasadi u Srbiji – Ertuğrul Coşkun.“

 

“Hvala Gospodu Uzivišenom”, naveo je danas  u vrhu objave na svom FB nalogu i imam Islamske zajednice u Pančevu Adis efendija Lutvija obzanjujući da je džamija otvorena.

U objavi je podelio više fotografija, kao i tekst sa Rijaseta IZS (Islamske zajednice Srbije) – Vakufska direkcija i Bejtu i mal zvanična stranica.

013info ranije je obavestio o radu, a zatim i o radovina na izgradnji odnosno dogradnji i rekonstrukciji džamije u Ulici Lava Tolstoja u Pančevu. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
GMS Radio

Više iz rubrike

Back to top button