RegionVijesti

DRAMATIČNO U SUSJEDSTVU: Pijani muškarac sjekirom nasrnuo na policajce

Jednog je policajca odgurnuo rukama s ciljem da ga spriječi u obavljaju svoje dužnosti. Pritom je, držeći sjekiru u rukama, više puta uputio prijetnje smrću policijskim službenicima.

Zbog prijetnji prema službenoj osobi tačnije policajcima na koje je tokom invervencije navalio sjekirom, službenici PU sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim muškarcem. Sve je počelo u subotu u večernjim satima kada je policija zaprimila dojavu da 35-godišnjak sa sisačkog područja prijeti samoozlijeđivanjem.

Dolaskom na mjesto intervencije zatekli su 35-godišnjaka u vidno alkoholiziranom stanju, kojem je kasnije izmjeren 1,71 promil alkohola u krvi. Čim je ugledao policajce upotrijebio je, kažu iz policije, silu.

Jednog je policajca odgurnuo rukama s ciljem da ga spriječi u obavljaju svoje dužnosti. Pritom je, držeći sjekiru u rukama, više puta uputio prijetnje smrću policijskim službenicima, piše Jutarnji.hr.

“Osumnjičeni je uz sredstava prisile uhićen, dok je s prijetnjama prema policijskim službenicima nastavio i nakon uhićenja u prostorijama nadležne policijske postaje. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke”,  saopćili su iz sisačke policije.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
slobodna-bosna.ba

Više iz rubrike

Back to top button