KosovoVijesti

Predizborna tišina na Kosovu, sutra drugi krug lokalnih izbora

Nakon petodnevne kampanje, na Kosovu je u ponoć počela predizborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora, koji će se održati sutra. Izborna tišina će prema pravilima trajati do zatvaranje birališta, u nedjelju u 19 sati.

U drugi krug ide 21 od 38 opština, u kojima nijedan od kandidata za gradonačelnika nije uspio da dobije natpolovičnu većinu glasova.

Glasanje će se obaviti na 1.638 biračkih mjesta, koja će biti otvorena u 7 a zatvorena u 19 sati. Centralna izborna komisija je saopštila da će u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu 1.260.571 građanin moći da iskoristi pravo glasa.

Drugi krug se održava u gotovo svim velikim opštinama, osim Peći i Južnoj Mitrovici, gde su gradonačelnici pobjedili u prvom krugu.

Drugi krug izbora se održava i u Klokotu, Prištini, Podujevu, Vučitrnu, Gnjilanu, Prizrenu, Đakovici, Drenici, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovu Polju, Kamenici, Obiliću, Orahovcu, Štimlju, Vitini, Vučitrnu, Mališevu, Juniku i Mamuši.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button