KosovoVijesti

Masovna tuča u Prizrenu, jedna osoba izbodena nožem

U selu Žur, u Prizrenu, sinoć je došlo do masovne tuče, gdje je jedna osoba izbodena nožem, i nalazi se u teškom stanju.

Policija je stigla na lice mjesta.

“Policija u Prizrenu je 10. novembra 2021. godine u 01:10 dobila informaciju da je u selu Žur u opštini Prizren došlo do masovne tuče. Reakcija policije bila je brza i na lice mjesta su uputile policijske jedinice.
Čim su patrole stigle na lice mjesta, zatekle su pet osoba (od kojih je jedna povrijeđena), kao osumnjičene u ovom slučaju:
B. K., rođen 2003.
A. K., rođen 2001.
R. V., rođen 2003.
R. S., rođen 2000.
E. S., rođen 2006.

Osumnjičeni R.S., upućen je u Hitnu pomoć Regionalne bolnice u Prizrenu, koji je zadobio povrijede od upotrebe noža, gdje je zadobio ranu u grudi u blizini srca i zadržan je u bolnici na liječenju gdje je prema riječima ljekara od rane uzrokovane oštrim predmetom u dio grudnog koša u teškom zdravstvenom stanju, ali prema riječima liječnika van je životne opasnosti.

Policijske jedinice su na licu mjesta pronašle i oduzele nož i oštar predmet (satara) kao materijalni dokaz.

Nakon šest sati osumnjičeni su ispitani u prisustvu advokata odbrane. Osumnjičeni su bili pod uticajem alkohola, a slučaj se dogodio nenamjerno.

Odlukom državnog tužioca, trojica osumnjičenih su zadržana u pritvoru do 48 sati, dok su dvojica osumnjičenih maloljetnika R.V. i E. S., zadržani 24 sati.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
PrizrenPress

Više iz rubrike

Back to top button