RegionVijesti

Vulin: Ne trebaju nam Rusi za okupaciju Kosova, dovoljni su Srbi na sjeveru

„Ako Srbija želi da izvrši invaziju Kosova, ne treba joj pomoć ruskog naroda, dovoljni su kosovski Srbi.

Ovo je izjavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, odgovarajući na izjavu bivšeg komandanta Kosovskih bezbjednosnih snaga Kadrija Kastratija da Srbija angažuje ruske dobrovoljce za destabilizaciju Sjevera.

Ako Srbija želi da se vrati na Kosovo, ne bi bili potrebni ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljno je Srba koji su tamo rođeni, rekao je Vulin, prenosi list srbijanske opozicije Danas.

Čak je i vrijeđao Albance terminima poput “šiptari”, hvalio snagu srpske vojske i državu Srbiju.

Ni predsjednik Vučić ni ja ne tražimo ruske dobrovoljce, dovoljni su nam kosovski Srbi, u to su se uvjerili i Albanci kada su poslali specijalne jedinice na sjever, ali su ih vratili posramljeni i poraženi, rekao je Vulin.

Kada Albanci imaju strah i nečistu savjest, obično pričaju o srpskoj agresiji i ruskoj pretnji i počinju da se žale koliko su Vučić i Srbija opasni. Ovakve tvrdnje trebale bi poslužiti kao razlog da NATO još jednom podigne svoje oružje i povede rat koji sami Albanci nikada ne bi mogli dobiti, zaključio je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
PrizrenPress

Više iz rubrike

Back to top button