Uncategorized

Isufi: Obavezno služenje vojnog roka može da počne za dvije godine

Načelnik za strateške komunikacije u Ministarstvu odbrane Sefer Isufi izjavio je da bi služenje obaveznog vojnog roka moglo da počne za dvije godine, prenosi TV Klan Kosova.

Obavezno služenje vojnog roka precizirano je u okviru Vladinog programa. Obavezno služenje vojnog roka je u idejnoj fazi, radimo koncept uz veoma duboku analizu i procenu, potrebna je dimenzionalna ekspertiza, rekao je Isufi u emisiji “Infomagazin” na TV KLan Kosova.

Istakao je uvjerenje da će uskoro biti izrađen prvi koncept za koji je potrebno dvije godine da bude funkcionalan, kada bi se počelo sa služenjem vojnog roka.

O obaveznom služenju vojnog roka, pored analize i procene naših stručnjaka, imamo i mišljenje stručnjaka svih naših partnera, konkretno SAD. Analiziramo najbolje prakse zapadnih zemalja, nakon analize izabraćemo model ili praksu koja je najpogodnija za naše uslove, rekao je Isufi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Klan Kosova

Više iz rubrike

Pročitajte
Close
Back to top button