BošnjaciKosovoVijesti

BOŠNJAČKI POLITIČKI SUBJEKTI: NDS u Prizrenu odnela pobjedu na lokalnim izborima, druga Koalicija Vakat, treća SDU

U medijima na Kosovu, na albanskom jeziku, objavljen je spisak koji pokazuje koliko su mjesta u skupštini opštine obezbjedili politički subjekti. Kada je riječ o bošnjačkim političkim subjektima, na ovim lokalnim izborima, izborili smo tri odbornička mjesta.

Centralna izborna komisija danas će objaviti konačne rezultate na lokalnim izborima održanim 17. oktobra.

Objavljivanjem konačnih rezultata proces se ne završava, jer politički subjekti i kandidati imaju mogućnost da podnesu žalbe Izbornom panelu za žalbe predstavke i Vrhovnom sudu.

Međutim, u medijima je objavljen spisak koji pokazuje koliko su mjesta u skupštinama opština obezbjedile konkurentne stranke.

Na osnovu rezultata objavljenih za opštinu Prizren – Pokret Samoopredjeljenje će imati 12 odbornika, PDK 11, LDK 7, AAK 3, Nisma i KDTP po 2, NDS 1, Koalicija Vakat 1, SDU 1, i Nova turska partija 1 odbornika.

Da napomenemo, na ovim lokalnim izborima prvi put je od bošnjačkih političkih subjekata pobjedila Nova demokratska stranka (NDS). Ukupno je NDS dobio 1933 glasa i osvojila je jedno odborničko mjesto u Skupštini opštine Prizren.

Koalicija Vakat je dobila 1918 glasova, jedno odborničko mjesto u Skupštini opštine, a Socijaldemokratska unija (SDU) je dobila 1059 glasa, također je i SDU dobila jedno obroničko mjesto u Skupštini opštine Prizren.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button