RegionVijesti

Oba ljekara prokupačkog Doma zdravlja koji su preminuli od covida-19, vakcinisana sa dvije doze

Direktorka Doma zdravlja u Prokuplju Verica Bojčić izjavila je danas da je dvoje ljekara specijalista koji su radili u ambulanti u Žitnom Potoku preminulo od kovida-19.

Bojčić je za agenciju Beta izjavila da su oba lekara bila vakcinisana sa dve doze vakcine protiv korona virusa, ali da je koban ishod njihovog obolevanja to što na vreme nisu prepoznali simtome infekcije.

Kako je naglasila, radi se o kolegama koji su bili pred penzijom Lj. M. (63) i Z.I. (64) kod kojih su komplikacije nastupile brzo pa su sa upalom pluća primljeni u kruševačku i prokupačku bolnicu, gde su ubrzo i preminuli.

„Naša ambulanta u Žitnom Potoku trenutno ne radi i radi se na krečenju i kompletnoj dezinfekciji svih prostorija“, istakla je Bojčić. Ona je dodala da su ostali radnici ambulante, medicinska sestra, vozač i pomoćni radnik testirani i da su negativni na korona virus, kao i da se nalaze u kućnoj izolaciji.

Bojčić je rekla i da se situacija s korona virusom na području Topličkog okruga komplikuje iz dana u dan, i da se zaražavanje ubrzava.

„Na području Topličkog okruga smo u julu imali smo samo 24 pozitivna na koronu, a tog meseca tokom dve nedelje nijednog inficiranog, da bi u avgustu taj broj zaraženih dostigao 324“, naglasila je Bojčić.

Istakla je i da u Prokuplju vlada veliko interesovanje gradjana za vakcinaciju trećom, „buster“ dozom, kao i da je do sada trećom dozom vakcinisano ukupno 800 stanovnika.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Danas

Više iz rubrike

Back to top button