KosovoVijesti

Filmski plan trudnice sa Kosova: Švercovala drogu u Švicarskoj

Trudnica (32) porijeklom sa Kosova osuđena je u Švicarskoj na deset mjeseci zatvora zbog šverca kokaina koji je zajedno sa svojim partnerima krijumčarila u koferima. Ona se u međuvremnu u pritvoru i porodila.

Njena filmska priča počinje jula 2015. godine djevojka je upoznala mladića koji je redovno donosio drogu iz Amsterdama u Sent Galen tako što bi je sakrio u kofere sa duplim dnom. Uglavnom je bilo riječ o dva i po kilograma droge.

Švicarski portali navode da je žena sa Kosova znala da je njen dečko diler droge. Kako je javni tužilac naveo na saslušanju u Okružnom sudu u Sent Galenu, ona je i sama učestvovala u najmanje pet slučajeva šverca.

Prema optužnici, ona je više puta automobilom vozila dečka do Amsterdama. Par bi tamo prespavao zajedno, ujutru pokupio kofer sa dvostrukim dnom i ponovo se odvezao nazad do Fridrihshafena odakle bi dalji put nastavljali trajektom preko Njemačke do St. Galena sa nekoliko kilograma kokaina u prtljagu.

Zaradu od prevoženja skupocenog bijelog praha, koja je iznosila oko 2.000 švicarskih franaka po koferu, dijelili bi na pola. Tek kada se krajem januara 2016. godine par rastao, završena je i njihova saradnja.

Međutim, nakon ove veze nisu se završili i njeni dilerski poduhvati. Djevojka sa Kosova, koja je inače odrasla u Njemačkoj i Švicarskoj, potom krajem jula 2017. godine upoznaje mladića koji je takođe bio kurir droge između Amsterdama i Sent Galena.

Pošto je u tom trenutku već bila trudna i bio joj je preko potreban novac, predložila je poznaniku da sa njim krene u Amsterdam da uzme kofer sa kokainom i donese ga u Švicarsku.

Tako su njih dvoje zajedno odleteli u Amsterdam po kofer sa duplim dnom.

Pred sudom se branila da nikada nije znala ništa o švercu kokaina, već da je sa svojim partnerima odlazila na romantična putovanja i vikende koje su joj nudili jer je u drugom stanju i pored toga ima finansijskih problema.

Uprkos brojnim dokazima koji su joj predočeni, žena ni u jednom trenutku nije priznala krivična djela koja joj se stavljaju na teret. Osuđena je na 10 mjeseci zatvora, pet godina probnog rada, ali joj sud nije izrekao mjeru protjerivanja iz zemlje kako to obično biva u ovakvim situacijama.

Bebu je rodila u pritvoru.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
INFO KS

Više iz rubrike

Back to top button