KosovoVijesti

Medicinske sestre nezadovoljne dodacima od 150 eura, traže 300 eura

Sindikat medicinskih sestara, babica i drugih zdravstvenih radnika reagovao je nakon odluke Vlade o podeli dodataka u iznosu od 150 eura, prenosi Lajmi.

Iz ovog Sindikata su poručili da su nezadovoljni ovom odlukom i da bi finansijska nadoknada trebalo da bude veća.

“Sindikat medicinskih sestara, babica i drugih zdravstvenih radnika od maja prošle godine neprestano traži da dodaci za zdravstvene radnike koji rade sa pacijentima sa koronavirusom budu 300 eura. Smatramo da je virus opasan za sve podjednako, ali oni koji su na liniji fronta i 24 sata u blizini pacijenata su medicinske sestre”, kaže se u reakciji.

Sindikat je još jednom pozvao Vladu da preispita odluku i izdvoji više novca za ljekare, medicinske sestre i pomoćno osoblje.

“Takođe pozivamo Vladu da ne postane plen manipulacija određenim organizacijama, već da vladina komisija ostane na klinikama gdje se pacijenti liječe, jer samo na taj način mogu izbliza da vide, da su medicinske sestre 24 sata uzastopno blizu pacijenata”, poručuju iz Sindikata medicinskih sestara, babica i drugih zdravstvenih radnika.

Kosovo Online / Lajmi


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button