KosovoVijesti

Od ponedjeljka otvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri

Ministarstvo lokalne uprave najavilo je da će od ponedeljka biti otvoreni ugositeljski objekti i tržni centri uz poštovanje strogih antikovid mera, prenosi Koha.

Odluka je doneta posle sastanka predstavnika lokalnih samouprava i Ministarstva zdravlja. Ministar zdravlja Arben Vitia naglašava da je svrha sastanka donošenje koordinisane odluke centralnih i lokalnih vlasti u skladu sa preporukama Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

„Moramo biti jasni da je situacija u zdravstvenim ustanovama alarmantna, jer su bolnice preopterećene pacijentima, pa su smeštajni kapaciteti na izmaku. Aktuelne mere ističu 18. aprila 2021. godine. Prioritet Ministarstva zdravlja je snabdevanje vakcinama. Na dobrom smo putu da narednih meseci obezbedimo vakcinaciju starijih 65 godina“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Vitia je najavio da će se 90 odsto preporuka koje je Asocijacija kosovskih opština iznela na sastanku uvažiti prilikom donošenja novih antikovid mera, kako ekonomija ne bi pretrpela dodatnu štetu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button