KosovoVijesti

Podignuta optužnica protiv 31 osobe umješane u aferu “vozačke dozvole”

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je nakon dugog istražnog rada, koji je trajao oko dvije godine, podiglo optužnicu protiv 31 osobe umješane u aferu sa izdavanjem vozačkih dozvola bez položenog ispita, prenosi Ekonomija Onlajn.

Kako se navodi u saopštenju, istragu su vodili Odjeljenje za teška krivična djela i Odjeljenje za ekonomski kriminal i korupciju, a optužnica za krivično djelo “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, i prihvatanje mita”.

“U ovom slučaju, Osnovni sud u Prištini je takođe podneo nalog za podizanje optužnice i protiv sedam svjedoka saradnika, a sa jednom osobom je postigunt i sporazum o priznanju krivice”, kaže se u saopštenju Tužilaštva.

Kako se navodi, tužilac je zatražio i dodatnu kaznu, odnosno zabranu bavljenja profesijom za 21 javnog službenika, kao i ukidanje validnosti testova za vozačku dozvolu za 45 kandidata.

Dodaje se da je javni tužilac optužnicu prosljedio nadležnom sudu na dalje postupanje.

Podsjetimo, policija je 2019. godine uhapsila 31 osobu zbog sumnje da su umješane u zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i uzimanje mita.

Istragu je u januaru 2019. godine započela Direkcija za privredni kriminal, po odobrenju Osnovnog tužilaštva u Prištini.

“Sumnja se da su osumnjičeni omogućili zainteresovanima da dobiju vozačku dozvolu različitih kategorija bez sprovođenja potrebnih testova, u gotovinskom ekvivalentu u zavisnosti od kategorije vozačke dozvole, od 400 do 1.000 eura”, saopštila je tada policija.

Od uhapšenih, njih 16 su zaposlenici Ministarstva za infrastrukturu, iz Odjeljenja za vozačke dozvole.

Kosovo Online / Ekonomia Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button