KosovoVijesti

Kurti imenovao četiri zamjenika ministara

Premijer Kosova Albin Kurti imenovao je četiri zamjenika ministara u ministarstvima odbrane, pravde, finansija i životne sredina, prenosi Gazeta Express.

Hysen Durmish imenovan je za zamjenika ministra životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture. Durmish je bio direktor za infrastrukturu za optinu Priština za vrijeme prvog mandata gradonačelnika tog grada Shpenda Ahmetija.

Zamjenik ministra odbrane biće Enver Dugoli, koji je na toj funkciji bio i u prvoj Kurtijevoj vladi.

Ilir Aljiu imenovan je za zamjenika ministra u Ministarstvu finansija.

Pravni zastupnik Pokreta Samoopredjeljnje Blerim Salahu, koji je zastupao ovu stranku tokom javne sjednice Ustavnog suda o legitimitetu glasanja poslanika Etema Arifija, imenovan je za zamenika ministra u Ministarstvu pravde.

Osim Salahua, ostala trojica zamjenika ministra bili su deo liste kandidata za poslanike Pokreta Samoopredjeljenje za parlamentarne izbore održane 14. februara.

Imenovanja su najavljena putem saopštenja za štampu koju je Kabinet premijera poslao medijima.

“Premijer Kosova Albin Kurti u prvoj nedjelji stupanja na dužnost imenovao je četiri zamjenika ministra kojima je čestitao na novoj funkciji i poželeo uspjeh u ispunjavanju njihovih ciljeva i odgovornosti“, navodi se saopštenju.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button