KosovoVijesti

Snijeg otežava saobraćaj na Kosovu

Snježne padavine koje već satima ne prestaju na Kosovu stvorili su probleme u saobraćaju, a osim lokalnih i regionalnih puteva, saobraćaj se otežano odvija i na autoputu, prenosi Gazeta Express.

Prema podacima sa terena duge kolone automobila stvorene su na putu Prizren-Đakovica, kao i autoputu Prizren-Priština i Peć-Priština.

Zbog klizavog kolovoza i snijega koji se nalazi po putu desili su se i brojni udesi u kojima su vozači izgubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.

Iz policije apeluju na građane da pokažu dodatnu pažnju u saobraćaju, održavaju razmak između vozila, kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima puta.

„Na osnovu trenutne situacije u kojoj imamo promjene u atmosferskim uslovima i snježne padavine, policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju, posebno na vozače, na dodatnu opreznost, prilagođavanje brzine atmosferskim uslovima i stanju na putu, održavanje udaljenosti između vozila i usporavanje kretanje na putevima prekrivenim snegom i ledom“, poručuju iz policije.

Sa druge strane, Ministarstvo za infrastrukturu obavještava građane na Kosovu da su, uprkos snježnim padavinama, putevi prohodni za saobraćaj, jer se stalno čiste i baca se so da ne bi došlo do pojave leda.

Ipak, pozivaju vozače na dodatnu opreznost kako bi se izbjegle moguće nezgode.

„Uprkos maksimalnoj posvećenosti 14 kompanija u 7 regiona i onih koji brinu o autoputevima, stalne padavine uzrokuju prisustvo snijega na putevima, pa vas molimo da prilagodite brzinu i držite odgovarajuću udaljenost između vozila tokom kretanja“, poručuju iz Ministarstva za infrastrukturu.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button