KosovoVijesti

Duda Balje: Thaçi mnogo pomogao bošnjačkoj zajednici, Kurti je mističan

Poslanica u Skupštini Kosova Duda Balje komentarisala je glavne političke lidere na Kosovu tokom posljednje decenije, navodeći da je bivši kosovski predsjednik Hashim Thaçi jedan od najvažnijih političara na Kosovu, prenosi Ekonomia Online.

“Veoma je stabilan u odlukama koje donosi. Mislim da je jedan od najvažnijih ljudi na Kosovu. Mnogo je pomagao nama Bošnjacima kada je imao priliku”, rekla je Balje.

Poslanica SDU kaže da je ona imala korektnu saradnju i sa bivšim premijerom Haradinajem.

“Haradinaj je vrlo konkretna osoba koja odmah reaguje. Imali smo slučaj kada smo otišli ​​u kabinet premijera i predstavili probleme. Odmah je reagovao i kontaktirao odgovorne osobe i uspio. Mislim da je i Haradinaj dobro obavio svoj posao”, navela je ona.

Balje takođe ima veoma lijepe riječi i za Isu Mustafu.

“Isa Mustafa je vrlo mirna osoba. Obično svaki političar ima svoje vrijeme i možda je sada vrijeme za mlađe ljude u LDK. Međutim, mislim da je Mustafa uspostavio neke bazne vrijednosti u LDK. Vidim samo pozitivne stvari za Isu Mustafu”, rekla je na ona.

Balje kaže da lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti ima puno samopouzdanja.

“Albin Kurti je vrlo mistična osoba. Imala sam sastanke sa njim nekoliko puta. Imao je puno samopouzdanja i stabilnosti. Vjerujem da je sada njegovo vrijeme i sada ćemo vidjeti koliku vještinu Kurti ima u politici. Mislim da će Kurti napraviti neke ključne promjene”, istakla je Balje.

Za Vjosu Osmani kaže da je najmoćnija žena u kosovskoj politici.

“Mislim da smo mi žene imale veliku potrebu da u politici imamo ženu poput Vjose Osmani. Mislim da Osmani može mnogo da uradi”, rekla je Balje.

Kosovo Online / Ekonomia Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button