KosovoVijesti

Tolaj: Pola miliona ljudi na Kosovu preležalo koronavirus

Infektolog Ilir Tolaj kaže da je predizborna kampanja povećala broj slučajeva koronavirusa na Kosovu i dodao da se na osnovu statističkih podataka procjenjuje da je na Kosovu do sada gotovo pola miliona građana preležalo koronavirus, prenosi Reporteri.

Tolaj je naglasio da i pored procjene da je veliki broj građana preležao koronavirus kolektivni imunitet još nije uspostavljen.

“Očigledno je da je predizborna kampanja bila organizovana na takav način da su bliski kontakti u zatvorenom prostoru bili dopušteni i shodno tome je mogućnost prenošenja zaraze mnogostruko povećana. Ponavljam da je Kosovo imalo dobar trend i da je moglo da ga održi, da su se političari savesnije ponašali”, rekao je Tolaj.

Tolaj je izrazio nadu da će porast broja slučajeva oboljevanja od koronavirusa biti privremen.

“To možemo vidjeti tek u naredenim nedeljama. Nadamo se da se broj oboljelih neće uvećavati u odnosu na prethodne dane i da je ovo samo privremeni porast”, rekao je Tolaj.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button