KosovoVijesti

Glasači registrovani u inostranstvu brišu se sa biračkog spiska na Kosovu

Portparol CIK Valjmir Eljezi izjavio je za Kosovo pres da će svi koji su se uspešno registrovali kao glasači iz dijaspore, biti uklonjeni sa biračkog spiska na Kosovu.

“Centralna izborna komisija bi trebalo da sastavi spisak birača van Kosova, koji sadrži podatke onih birača koji su se uspešno registrovali kao glasači van Kosova i da ukloni ova imena sa biračkog spiska, koji se distribuira na biračkim mestima širom Kosova, na izborni dan 14. februara” rekao je Eljezi.

Dodao je da će za vrlo kratko vreme izraditi detaljan izveštaj o glasačima u inostranstvu.

“Služba za glasanje u CIK, ovog vikenda sastaviće detaljan izveštaj na osnovu koga će biti jasno koliko je građana uspelo da se uspešno registruje kao glasači van Kosova a koliko je njih odbijeno jer nisu ispunili zakonske kriterijume”, dodao je Eljezi.

Glasanje putem pošte, kaže Eljezi, biće realizovano tokom 10 dana, od 2. do 12. februara.

“Svi oni građani koji će biti uspešno registrovani kao glasači u inostranstvu moći će da glasaju poštom od 2. februara. Zakon o opštim izborima u Republici Kosovo precizira da CIK mora da prihvati glasačke listiće pre dana izbora. Dakle, period glasanja putem pošte traje od 2. do 12. februara”, kaže Eljezi.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button