KosovoVijesti

Jednomjesečni pritvor za dvojicu maloljetnika umješanih u ubistvo petnaestogodišnjaka u Prizrenu

Dvojici maloletnika za koje se sumnja da su umešani u ubistvo petnaestogodišnjaka u Prizrenu određen je pritvor od po mesec dana, prenosi Kosova Press.

Prošlog ponedeljka u Prizrenu je ubijen petnaestogodišnjak, a glavnooosumnjičenom je određen pritvor od mesec dana, navedeno je u saopštenju Osnovnog suda u Prizrenu.

“Odeljenje za maloletnike odobrilo je zahtev Osnovnog tužilaštva Prizrena i L. L. odredilo pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo posedovanja i neovlaščenog držanja oružja i za krivično delo učestvovanja u tuči.

Sudija Kimete Kicaj odobrila je zahtev tužilaštva za meru pritvora maloletnicima u skladu sa odredbama kojima je određena mera zadržavanja u trajanju od mesec dana“, navedeno je u saopštenju.

Ona je navela da je pod ovim okolnostima izricanje pritvora dvojici maloletnika neophodno i razumno jer će obezbediti nesmetan pripremni postupak i prisustvo maloletnika na ročištima.

U saopštenju je navedeno da protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Osnovnom sudu u Prizrenu ili Apelacionom sudu u Prištini.

KosovaPress / BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button