SvijetVijesti

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Hillary Clinton iznijela jezive tvrdnje o Donaldu Trumpu i Vladimiru Putinu

Hillary Clinton u ponedjeljak je iznijela teoriju da je odlazeći predsjednik SAD-a Donald Trump možda razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom napada njegovih pristaša na Capitol 6. januara.Bivša državna tajnica i dvostruki predsjednički kandidat razgovarala je s predsjednicom Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi u njenom podcastu u kojem je optužila Trumpa da ima “druge programe” koji će biti ukorijenjeni u istrazi o nemirima, piše Washington times.

“Nadam se da ćemo, historijski gledano, saznati kome se pripisuje, ko povlači konce. Voljela bih da vidim njegove telefonske zapise da vidim je li razgovarao s Putinom onog dana kada su pobunjenici napali Capitol. Ali sada znamo da ne samo on, već i njegovi pomagači, saučesnici i članovi njegovog ‘kulta’ isto tako ne poštuju demokratiju”, rekla je Clinton.

Clinton je još jednom iskazala bojazan da su na djelu zakulisne igre i da je potrebno oformiti komisiju, poput one koja je istraživala terorističke napade 11. septembra, kako bi se ovo do kraja istražilo.

“Ne znam šta Putin ima s Trumpom politički, finansijski ili lično, ali ono što se dogodilo prošle sedmice bio je Putinov dar. Jer Putin želi da potkopa demokratiju u našoj zemlji i širom svijeta, a ti ljudi, možda i ne znajući, jesu Putinove marionete. Oni su radili Putinov posao kad su to radili na poticanje pobune legitimno izabranog predsjednika Sjedinjenih Država”, naglasila je Clinton.

Pelosi se složila sa Clinton, rekavši da u Kongresu već postoji snažna podrška za ideju o osnivanju komisije koja bi istražila događaje od 6. januara.

slobodna-bosna.ba


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button