Vijesti

Frižideri za skladištenje antikovid vakcina stigli na Kosovo

Ministar zdravlja Armend Zemaj saopštio je da su frižideri za čuvanje antikovid vakcine stigli na Kosovo i najavio da će vakcine stići vrlo brzo te da su preduzete sve mere u vezi sa procesom vakcinacije, prenosti RTK Live.

“Građani, zdravstveni radnici, međunarodni partneri, saradnici u borbi protiv pandemije kovida-19, frižideri za čuvanje antikovid vakcine koji hlade i održavaju vakcine do temperature od minus 86 stepeni, a koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, stigli su danas”, kazao je.

Spremni smo da prihvatimo vakcinu kako zahtevaju uslovi skladištenja, koji zahtevaju frižider do minus 70 stepeni. Takođe smo pripremili strategiju u vezi sa distribucijom vakcina i procesom imunizacije, dodao je.

“Vakcina dolazi. Održavajte higijenu, nosite masku i držite se na distanci. To radimo zajedno”, stoji u objavi koju je Zemaj postavio na Fejsbuku.

Kosovo Online / RTK Live


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button