Vijesti

Fazliu: Povrijeđeni u eksploziji imaju ozbiljne opekotine

Šef hitne službe u Uroševcu Segedin Fazliu, koji je danas bio dežurni ljekar kada se dogodila eksplozija plinske boce, rekao je da je od 13 pacijenata koji su poslati u UKC njih osmoro u teškom stanju, prenosi RTK.

“Danas posle 14 časova dogodila se nesreća u kojoj su povrijeđene 42 osobe, koje su zbrinute u hitnoj službi. Njih 13 prebačeno je u Klinički centar u Prištini, koji je bolje opremljen za liječenje opekotina“, rekao je on.

Ukazao je da su pacijenti koji su poslati u Prištinu zadobili ozbiljne povrede i da je kod većine opekotinama zahvaćeno više od 30 odsto tela.

“Na odeljenju hirurgije hospitalizovali smo 11 pacijenata, njihovo stanje je stabilno, neki su i upućeni na kućno lečenje”, rekao je on.

Fazliu je rekao da će od povređenih koji se nalaze bolnici u Uroševcu samo petoro ostati na lečenju tokom noći.

„Bez pomoći sa strane ne bismo mogli da zbrinemo sve povređene jer je broj medicinskih radnika odve premali da bismo istovremeno pružili pomoć velikom broju pacijenata“, rekao je on. 

Kosovo Online / RTK Live


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button