Vijesti

Putnici koji idu na Kosovo na granicama čekaju i po 10 sati

Mnogi stanovnici Kosova koji žive u Evropi za praznike su krenuli u svoj rodni kraj, a njihov dolazak uzrokovao je kolone na graničnim prlazima, piše Koha.

List navodi da na granici između Slovenije i Hrvatske hiljade građana satima čeka.

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova  objavilo je da na ovoj granici građani čekaju i do deset sati, dok na hrvatsko-srpskoj granici moraju da čekaju još pet sati. 

Asošijeted Pres razgovarao je sa građanima koji su satima ostali zaglavljeni, a među njima je bio i Naser Maljilji koji je putovao iz Švajcarske na Kosovo. Rekao je da tim putem putuje već 30 godina, ali da nikada nije imao probleme kao sada.

“Čekamo deset sati. To nije normalno. Nikad mi se to nije dogodilo. Putovao sam tim putem 30 godina i nikada nisam vidio nešto slično. Deset sati? Ja sam sa decom ovde, sa porodicom, svi su sa porodicom. Nema toaleta. Ne razumem šta rade ovde na hrvatskoj granici,” rekao je.

Ostali građani koji su razgovarali sa AP takođe su izjavili da su čekali više od 10 sati.

Pored građana koji su krenuli kolima, autobusima…juče je preko aerodroma u Prištini doputovalo skoro 10.000 građana.

Dolazak sunarodnika na kraju godine smatra se važnim za ekonomiju uništenu pandemijom, odnosno restriktivnim merama kretanja ljudi i poslovanja preduzeća.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button