Vijesti

Za samo 12 sati čak 218 hiljada prijava za povlačenje sredstava iz Trusta

Prijava osiguranika za povlačenje 10 odsto iz Penzionog fonda počela je juče u 15 časova i za svega pola dana, prijavilo se 218 hiljada ljudi, nakon čega je aplikacija za prijavu bila zatvorena za jučerašnji dan, piše Info-KS.net

Iz Penzionog fonda su na društvenoj mreži Facebook saopštili da desetine prijava nisu realizovane, jer je bilo problema sa verifikacijom bankovnih računa.

“Uprkos promjeni adrese aplikacije, što smo morali da učinimo da ne bismo ostavili sumnju u sigurnost podataka saradnika, vjerujemo da smo to učinili. Sistem nije pao. Desetine hiljada aplikacija nisu realizovane jer je bilo problema sa verifikacijom bankovnih računa. Naći ćemo rješenje uskoro. Sistem je funkcionisao, maksimalno smo čuvali sigurnost i trudili se da budemo na visini zadatka”, navodi se u objavi.

Iz Penzionog fonda ističu i da će svi građani Kosova imati dovoljno vremena da se prijave.

Prema najnovijem saopštenju, građani koji su se danas prijavili, novac će moći da podignu tek nakon 23. decembra.

Međutim, ranije je vlada Kosova saopštila da će na račune građana ta finansijska sredstva biti prebačena u roku od tri dana.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button